Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпроси за ремонт !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпроси за ремонт !!!

Здравейте отново колеги,колицата ми е 156 1.8 ТС 98г. и ме очаква смяна на всички консумативи и точно за това имам няколко въпроса: 1.При положение,че вариатора ми е напълно тих,разумно ли е да му сменя ремонтен комплект когато сменяме ангренажа. 2. Процедурата по смяната на ремонтния комплект същата ли е като при смяна на целия вариатор или е по-лесно. 3.Трябва ли задължително да сменя и водна помпа или мога да мина и без нея?

1. Купи си ремонтен комплект (10-12лв струва), за да си спокоен - нищо, че вариатора не трака Представи си, че започне да трака 1000-2000км след смяната на консумативи....

2.Разликата е, че като сменяш целия вариатор, просто отвиваш стария от вала и навиваш новия...При смяна на ремонтен комплект, самия вариатор се разглабя (отваря).

3. Водна помпа се сменя заедно с ремъците и ролките!
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Благодаря колега...почвам да действам

Comment

При положение че вариатора ти е тих не е нужно изобщо да го пипаш - водната помпа се явява една от ролките(по евтината) в схемата ангренажа и подлежи на смяна ...
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Значи имам две ролки на пистовия ремък и една + водната помпа на ангренажа,така ли?

---------- Post added at 12:05 ---------- Previous post was at 11:57 ----------

Забравих да попитам и колко масло събира двигателя...4 литра ли да взема или 5?

Comment

2 на пистов + 2 на ангренажа + водна помпа. Масло събира 4,4 ил 4,6 л., но и 4 литра да и сипеш не и пречи.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

4.4 масло, купуваш 5 и остава за доливане.
              156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Благодаря колеги !

Comment

Working...
                X